Plexiglas

Plexiglas Assortiment

Plexiglas is een van de meest bekende en meest gebruikte kunststoffen die er op de markt is. Toch is het eigenlijk geen kunststof maar een merknaam. Het is namelijk acrylaat. Toch begrijpt iedereen wat er mee bedoeld wordt. De merknaam Plexiglas is zo sterk is dat men vergeet wat het materiaal precies is. Toch zijn er nog meer sterke merken in acrylaat, namelijk Perspex.

Plexiglas Helder op maat

Plexiglas is er in vele soorten, maten, diktes etc. De meest gebruikte platen zijn uiteraard de glasheldere/transparante platen. Dit plexiglas wordt vooral gebruikt als glasvervanger. Het materiaal is veel lichter dan glas, valt niet in scherven, is goed zelf te bewerken en is bovenal veel goedkoper dan glas. Ook zijn de platen nog helderder dan standaard glas. Tijdens de productie komt er minder vuil in de Plexiglas platen dan glas. Hierdoor zijn de platen bijzonder zuiver en helder.
Dit is dan ook de reden dat veel mensen plexiglas aanschaffen. Uiteraard zitten er ook een aantal nadelen aan plexiglas. Zo is het krasgevoeliger en heeft het weer meer invloed op het materiaal dan glas. Ook is Plexiglas minder stijf dan glas.

Plexiglas Opaal

Een andere veelgebruikte soort plexiglas is opaal of melkglas. Deze platen worden vaak als lichtbakplaten gebruikt. Ze schermen de lichtbron af, maar laten wel licht door. Ook worden de opaal platen gebruikt as afdak of uitbouw.

Plexiglas Kleur

Ook is plexiglas er in vele kleuren. Deze vaak massieve kleuren worden vaak voor de reclame industrie gebruikt als gevelletters of decoratie. Ook wordt het veel toegepast voor signing. Plexiglas Kleur is er in vele soorten en maten. Lees hieronder meer over het product.

Plexiglas Kleuren en bewerkingen die mogelijk zijn met Plexiglas

Bij PlexiKopen.be kunt u naast het helder plexiglas, opaal plexiglas en gekleurd plexiglas ook zwart en wit plexiglas bij ons op maat bestellen. Naast dit assortiment hebben wij nog veel meer Plexiglas. Plexiglas kleur is er namelijk in massieve/niet transparante kleuren zoals ze bij ons op de website staan. Daarnaast hebben we ook meerdere kleuren Plexiglas Transparant. Wij hebben standaard kleuren in transparant maar ook Plexiglas Fluor. Dit zijn 5 kleuren, namelijk geel, blauw, groen, rood en oranje. Naast alle kleuren hebben wij ook meer dan 30 kleuren in Plexiglas Frost. Plexiglas Frost zijn gezandstraalde platen en hebben daarom een licht ruwer oppervlak dan de standaard gladde platen. Alle platen in Plexiglas hebben een glanzende/glossy afwerking. De Frost platen zijn matter van kleur doordat het oppervlak wat ruwer is. De meest bekende en meest gebruikte Frost kleuren zijn de Crystal Clear en Polar White. De Crystal Clear is een heldere plaat maar dan gezandstraald. Hij wordt daardoor licht opaal en lijkt op melkglas. De Polar White is een opaal plaat die gezandstraald is. Hij is erg opaal en behoorlijk wit, maar laat ook licht door. Beide platen worden veel gebruikt voor lichtreclame of toepassingen. De lichttransmissie van die platen is erg mooi. De hele plaat licht mooi op in plaats van een gedeelte van de plaat.

Naast ons assortiment kunnen wij ook veel bewerkingen doen op Plexiglas. Zo kunnen wij cirkels frezen, boren, stofkappen maken, figuren frezen, acrylaat plexiglas spiegel, buigen, polijsten, etc. Deze bewerkingen kunt u niet aanvinken op de website. Dit komt omdat iedere opdracht en aanvraag uniek is. Het is dan ook niet samen te vatten in 1 prijs. Het is dan ook verstandig een offerte aan te vragen bij ons via info@plexikopen.be 

Plexiglas Helder, welke diktes zijn er?

Plexiglas Helder is in verschillende diktes verkrijgbaar. Bij ons op de website vindt u plexiglas helder in 2mm, 3mm, 4 mm, 5mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm. Naast deze diktes verkopen we nog meer diktes in plexiglas helder. Dit loopt van 12 mm dik tot 300 mm dik. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Plexiglas XT

Bij Plexikopen.be vindt u op de website de XT variant van plexiglas in helder en opaal. De kleuren zijn altijd gegoten plexiglas. Wij hebben eveneens in helder en opaal gegoten plexiglas.

Verschil Plexiglas XT en gegoten

Het verschil tussen de platen heeft alles te maken met de manier van produceren. De XT platen worden ge-extrudeerd. Dit betekent dat het materiaal via een machine door een speciale mond geperst wordt in de vorm van de plaat. De manier van produceren is sneller dan van de gegoten Plexiglas platen. Dit is waarom de XT platen zowel goedkoper zijn, maar ook meer te vinden zijn. Voor de meeste toepassingen is Plexiglas XT dan ook goed te gebruiken. Toch heb je voor bepaalde doeleinden gegoten platen nodig.

Plexiglas Gegoten

De gegoten platen worden zoals het al zegt gegoten. Het vloeibare materiaal wordt tussen twee glasplaten gebracht en hard daarin uit. De platen zijn door dit productieproces vaak iets vlakker en hebben minder verloop qua dikte. Ook zit er minder spanning in de plaat. Het proces is echter wel intensiever. Doordat er minder spanning in de plaat zit, zijn ze geschikter om te gebruiken voor warme bewerkingen. Hierbij moet u denken aan laseren, polijsten en buigen. Wanneer zo een bewerking op een plaat moet worden gedaan is het verstandiger om gegoten acrylaat te gebruiken.

Plexiglas Wit en Plexiglas Zwart

Naast de kleuren in acrylaat zijn er ook witte en zwarte acrylaat platen. Dit zijn ook gegoten acrylaat platen. In wit en zwart is er een breder assortiment te verkrijgen dan bij kleur. Ze zijn er namelijk in meerdere diktes. Zowel in wit als zwart zijn er platen in 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm. De platen worden veelal gebruikt voor reclamedoeleinden, naambordjes, douchewanden, keukenwanden etc. De toepassingen zijn eindeloos.

Plexiglas Stofkap op maat

Naast het standaard plaatmateriaal doen we ook veel bewerkingen op acrylaat. Een van de meest gevraagde bewerkingen zijn stofkappen. We hebben vele standaard stofkappen, maar maken ook stofkappen op maat in iedere gewenste afmeting. Stofkappen zijn erg handig om bijvoorbeeld uw modelauto of modelvliegtuig stofvrij te houden, maar ook worden stofkappen in bijvoorbeeld musea gebruikt om kunst stukken te beschermen.

Plexiglas spiegels volledig op maat gemaakt

Normale spiegels worden gemaakt van glas. Hierdoor zijn spiegels erg fragiel, maar ook duur. Daarnaast zijn er bijna geen spiegels op maat te koop. Hierdoor bent u altijd gebonden aan het design van de spiegel. Bij PlexiKopen.be kunt u spiegels op maat kopen. Onze spiegels zijn van Plexiglas. Hierdoor zijn ze minder fragiel, maar ook goedkoper. Ook kunnen wij de spiegels op iedere gewenste afmeting zagen, zodat het altijd goed past bij uw toepassing.

Wat is het verschil tussen Plexiglas en Polycarbonaat platen en welke moet ik kiezen?

Het kiezen tussen Plexiglas en Polycarbonaat is lang niet altijd makkelijk. Hierboven hebben we al een aantal voorbeeld gegeven waarom u bijvoorbeeld beter kunt kiezen voor Plexiglas in plaats van Polycarbonaat. Ook hebben we het verschil tussen de soorten Plexiglas uitgelegd. Toch kan het ook zijn dat Polycarbonaat de beste optie is. Dit kan te maken hebben met de stevigheid van het materiaal, de prijs of de toepassing. Als u er nog niet helemaal uit bent kunt ook kijken op deze pagina waarin wij nog meer verschillen uitleggen tussen de beide materialen. Hierin staan de voor- en nadelen omschreven en ook leggen we aan de hand van een aantal toepassingen uit wat de beste keuze is. 

Bel ons

Tel: +32(0)33930822

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be