PLEXIGLAS ® Helder 3 mm

Wees de eerste om een review te schrijven

Plexiglas ® Helder 3 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas ® XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas ® te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas ® Helder 3 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas ® Helder 3 mm? Lees dan hieronder verder.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 30,60

* Verplichte velden

€ 30,60
Details

Toepassingen PLEXIGLAS ® Helder 3 mm:

Plexiglas ® Helder 3 mm kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Veelal wordt het gebruikt als glasvervanging van tuinhuisjes of bootramen. Ook naambordjes of signing worden vaak gemaakt van Plexiglas ® Helder 3 mm. Het is namelijk bijzonder goed te bewerken en heeft voldoende body. Het breekt beduidend minder snel dan de 2 mm platen.

Kenmerken PLEXIGLAS ® Helder 3 mm:

Plexiglas ® is namelijk 30x sterker en 50% lichter dan glas. Plexiglas ® is ook transparanter dan gewoon glas. Tijdens de productie komt er minder vuil in de plaat waardoor Plexiglas ® transparanter is dan glas. Plexiglas ® Helder 3 mm en alle andere diktes hebben allemaal UV-bescherming en kunnen daarom zowel binnen als buiten worden gebruikt. Daarnaast is Plexiglas ® stijf materiaal dat minder snel breekt dan glas. Hierdoor is het een goede vervanger voor glas.

Bewerkingen:
Plexiglas ® is een kunststof dat goed bewerkt kan worden. Het is heel belangrijk om een verschil te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas ® worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas ® te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas ® bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

PLEXIGLAS ® Helder 3 mm Voor- en Nadelen

Plexiglas ® Helder 3 mm is ten eerste goedkoop in aanschaf. Daarnaast is het een goede glasvervanger voor kleinere raampjes. Dus is er een raam stuk van uw tuinhuis of tussendeur, dan kunt u het hiermee goed vervangen. Qua dikte past het ook vaak in het profiel. Ook is het stijf materiaal en breekt het minder snel dan glas. Nadelen zijn bijvoorbeeld dat het wel kan scheuren of breken. Dus bij intensief gebruik is bijvoorbeeld Polycarbonaat aan te bevelen. Als u een ruit liggend gaat gebruiken dan is de maximale overspanning zo'n 30 a 35 cm, mits de randen uiteraard voldoende ondersteuning krijgen. Grotere platen raden wij niet aan aangezien het dan kan doorhangen.

PLEXIGLAS ® Helder 3 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 3,6 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Overige informatie
Gewicht 10.0000