Plexiglas Helder 3 mm

Plexiglas Helder 3 mm
€ 37,17 incl. BTW per M²
€ 30,72 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Plexiglas Helder 3 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas Helder 3 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas Helder 3 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Plexiglas Helder 3 mm:

Plexiglas Helder 3 mm kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Veelal wordt het gebruikt als glasvervanging van tuinhuisjes of bootramen. Ook naambordjes of signing worden vaak gemaakt van Plexiglas Helder 3 mm. Het is namelijk bijzonder goed te bewerken en heeft voldoende body. Het breekt beduidend minder snel dan de 2 mm platen.

Kenmerken Plexiglas Helder 3 mm:

Plexiglas is namelijk 30x sterker en 50% lichter dan glas. Plexiglas is ook transparanter dan gewoon glas. Tijdens de productie komt er minder vuil in de plaat waardoor Plexiglas transparanter is dan glas. Plexiglas Helder 3 mm en alle andere diktes hebben allemaal UV-bescherming en kunnen daarom zowel binnen als buiten worden gebruikt. Daarnaast is Plexiglas stijf materiaal dat minder snel breekt dan glas. Hierdoor is het een goede vervanger voor glas.

Bewerkingen:
Plexiglas is een kunststof dat goed bewerkt kan worden. Het is heel belangrijk om een verschil te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Plexiglas Helder 3 mm Voor- en Nadelen

Plexiglas Helder 3 mm is ten eerste goedkoop in aanschaf. Daarnaast is het een goede glasvervanger voor kleinere raampjes. Dus is er een raam stuk van uw tuinhuis of tussendeur, dan kunt u het hiermee goed vervangen. Qua dikte past het ook vaak in het profiel. Ook is het stijf materiaal en breekt het minder snel dan glas. Nadelen zijn bijvoorbeeld dat het wel kan scheuren of breken. Dus bij intensief gebruik is bijvoorbeeld Polycarbonaat aan te bevelen. Als u een ruit liggend gaat gebruiken dan is de maximale overspanning zo'n 30 a 35 cm, mits de randen uiteraard voldoende ondersteuning krijgen. Grotere platen raden wij niet aan aangezien het dan kan doorhangen.

Plexiglas Helder 3 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 3,6 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

 

Type Geextrudeerd
Soort Helder
Kleur Helder
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 2050
Dikte (mm) 3

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be