PLEXIGLAS ® Helder 5 mm

Wees de eerste om een review te schrijven

Plexiglas ® Helder 5 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas ® XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas ® te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas ® Helder 5 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas ® Helder 5 mm? Lees dan hieronder verder.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 51,88

* Verplichte velden

€ 51,88
Details

Toepassingen PLEXIGLAS ® Helder 5 mm:

Plexiglas ® Helder 5 mm is een kunststof plaat die voor breed aantal toepassingen kan worden gebruikt. Glasvervanging is een van de vele toepassingen. Maar ook voor reclamedoeleinden of als beschermplaat is hij bijzonder handig. Plexiglas ® is altijd een goed vervangend materiaal voor glas. Zeker de 5 mm plaat is erg sterk en breekt niet snel. Hij is veel robuuster dan glas. Ook is een 5 mm plaat behoorlijk stijf en blijft hij op middelgrote afmeting netjes vlak en zal hij niet doorhangen.

Kenmerken PLEXIGLAS ® Helder 5 mm:

Plexiglas ® Helder 5 mm is een goede keuze als alternatief voor glas want het is namelijk 30x sterker en 50% lichter dan glas. Ook is het transparanter dan glas, omdat er tijdens de productie minder vuil in de plaat komt. Ook zit er UV-bescherming in de plaat waardoor het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Bewerkingen:
Plexiglas ® bewerken is goed te doen. Zeker een 5 mm plaat aangezien hij voldoende body heeft. Om te beginnen is het belangrijk een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen. Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas ® worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas ® te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas ® bewerkingen. Wilt u Plexiglas ® gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

PLEXIGLAS ® Helder 5 mm Voor- en Nadelen

Plexiglas ® Helder 5 mm kent als voordelen dat het een sterke plaat is die behoorlijk stijf en vlak blijft. Middelgrote ruiten kunnen dan ook het beste in 5 mm worden uitgevoerd. Ook als beschermplaat is hij erg sterk en zal hij niet snel breken. De 5 mm plaat is ook lastig te buigen en kan niet onder een bepaalde buiging in een frame gezet worden. Ook is Plexiglas ® Helder 5 mm goed te bewerken door zowel een ervaren als minder ervaren klusser. Boren, zagen en frezen kunt u ook prima zelf doen. De plaat zal niet snel breken of scheuren. Nadelen aan de plaat zijn er niet veel. Bij intensief gebruik is Polycarbonaat altijd nog de betere optie omdat dat praktisch onbreekbaar is. Overspanningen van een halve meter zijn goed te doen met een 5 mm plaat. Rechtop staande platen van 80 a 85 cm zullen ook niet doorhangen.

PLEXIGLAS ® Helder 5 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 6 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Overige informatie
Gewicht 10.0000