Plexiglas Helder 8 mm

Plexiglas Helder 8 mm
€ 100,38 incl. BTW per M²
€ 82,96 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Plexiglas Helder 8 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas Helder 8 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas Helder 8 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Plexiglas Helder 8 mm:

Plexiglas Helder 8 mm is een heldere kunststof plaat die veel gebruikt wordt voor een aantal toepassingen. Glasvervanging is daarbij een van de voornaamste toepassingen. Toch wordt het ook gebruikt in de reclameindustrie, beschermplaat, wand etc. Transparant Plexiglas is altijd een goede glasvervanger. Plexiglas breekt of scheurt sowieso al minder snel dan glas. Zeker de 8 mm plaat. Die is erg sterk, taai en vlak. Grote ramen met een grotere overspanning kunnen met Plexiglas helder 8 mm zonder dat de plaat gaat doorhangen.

Kenmerken Plexiglas Helder 8 mm:

Zoals gezegd is Plexiglas Helder 8 mm een goede glasvervanger. De reden dat mensen en bedrijven dit vaker gaan gebruiken is omdat het materiaal 30x sterker en 50% lichter is dan glas. Ook is het qua prijs voordeliger. Ook is het materiaal bijzonder helder. Het is transparanter dan glas omdat het productieproces schoner is dan glas. Een ander voordeel is dat de platen UV-bescherming hebben. De 8 mm plaat ook. De platen kunnen dan ook binnen en buiten worden gebruikt zonder dat ze gaan verkleuren.

Bewerkingen:
Plexiglas bewerken is zeker te doen. Zeker met een 8 mm plaat aangezien die sterk en taai is en daarom minder snel stuk gaat. Om te beginnen is het belangrijk een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen. Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagenom te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Plexiglas Helder 8 mm Voor- en Nadelen

Er zijn veel voordelen aan de 8 mm plaat. Los van de sterkte, taaiheid en hoe vlak de plaat blijft.. Middelgrote tot grote ruiten kunnen gemaakt worden van Plexiglas Helder 8 mm. De platen blijven namelijk in vele situaties erg vlak en zullen niet snel doorhangen. Verder kan de plaat goed tegen een stootje. Qua bewerkingen is de 8 mm plaat ook geschikt. Zelfs de minder ervaren klusser kan hiermee werken. Zagen en boren zijn geen enkel probleem. Nadelen aan de 8 mm plaat zijn er niet veel. Polycarbonaat blijft bij intensief gebruik altijd aan te bevelen aangezien die platen praktisch onbreekbaar zijn. Overspanningen van een zo'n 80 cm zijn goed te doen met een 8 mm plaat. Rechtop staande platen van 150 cm kan ook prima. Die zullen niet zomaar gaan doorhangen.

Plexiglas Helder 8 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 9,6 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

 

Type Geextrudeerd
Soort Helder
Kleur Helder
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 2050
Dikte (mm) 8

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be