PLEXIGLAS ® Helder 2 mm

Wees de eerste om een review te schrijven

Plexiglas ® Helder 2 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas ® XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas ® te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas ® Helder 2 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas ® Helder 2 mm? Lees dan hieronder verder.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 21,38

* Verplichte velden

€ 21,38
Details

Toepassingen PLEXIGLAS ® Helder 2 mm:

Plexiglas ® Helder 2 mm kan voor een breed aantal toepassingen worden gebruikt. Denk hierbij aan glasvervanging van bijvoorbeeld een tuinhuis,een boot of caravan. Ook wordt het vaak gebruikt voor lichtstraten, signing, naambordjes of displays. De mogelijkheden zijn behoorlijk divers. Plexiglas ® Helder 2 mm is goed te bewerken en is daarom altijd een goed alternatief voor glas.

Kenmerken PLEXIGLAS ® Helder 2 mm:

Plexiglas ® Helder 2 mm kenmerkt zich doordat het vaak als vervanging voor glas wordt gebruikt. Plexiglas ® is namelijk 30x sterker en 50% lichter dan glas. Daarnaast is Plexiglas ® nog meer transparant dan glas aangezien er minder vuil in de plaat terecht komt tijdens de productie. Een andere belangijk kenmerk is dat de platen allemaal Uv-bescherming hebben. Hierdoor zijn ze zowel binnen als buiten goed te gebruiken. Ook is Plexiglas ® relatief stijf en valt het niet volledig aan stukken zoals bij glas. Hierdoor is het minder gevaarlijk.

Bewerkingen:
Plexiglas ® kan bijzonder goed bewerkt worden. Belangrijk is hierbij een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas ® worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas ® te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas ® bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

PLEXIGLAS ® Helder 2 mm Voor- en Nadelen

Plexiglas ® Helder 2 mm heeft als voordeel dat het goedkoop in aanschaf is, goed te gebruiken is voor kleine raampjes voor bijvoorbeeld glasvervanging en minder snel breekt dan glas. Nadelen zijn dat het relatief slap materiaal is en daarom niet voor grotere ruiten kan worden gebruikt. Het is dan aan te raden een dikkere plaat te gebruiken. Tot een 20 a 30 cm is 2 mm prima geschikt. Als de platen vlak komen te liggen is groter niet aan te raden zonder verdere ondersteuning. Ook is Plexiglas ® Helder 2 mm wat kwetsbaar op de hoeken. Die breken het snelst als het te intensief wordt gebruikt.

PLEXIGLAS ® Helder 2 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 2,4 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Overige informatie
Gewicht 2.4000