Plexiglas Helder 2 mm

Plexiglas Helder 2 mm
€ 25,69 incl. BTW per M²
€ 21,23 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Plexiglas Helder 2 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas Helder 2 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas Helder 2 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Plexiglas Helder 2 mm:

Plexiglas Helder 2 mm kan voor een breed aantal toepassingen worden gebruikt. Denk hierbij aan glasvervanging van bijvoorbeeld een tuinhuis,een boot of caravan. Ook wordt het vaak gebruikt voor lichtstraten, signing, naambordjes of displays. De mogelijkheden zijn behoorlijk divers. Plexiglas Helder 2 mm is goed te bewerken en is daarom altijd een goed alternatief voor glas.

Kenmerken Plexiglas Helder 2 mm:

Plexiglas Helder 2 mm kenmerkt zich doordat het vaak als vervanging voor glas wordt gebruikt. Plexiglas is namelijk 30x sterker en 50% lichter dan glas. Daarnaast is Plexiglas nog meer transparant dan glas aangezien er minder vuil in de plaat terecht komt tijdens de productie. Een andere belangijk kenmerk is dat de platen allemaal Uv-bescherming hebben. Hierdoor zijn ze zowel binnen als buiten goed te gebruiken. Ook is Plexiglas relatief stijf en valt het niet volledig aan stukken zoals bij glas. Hierdoor is het minder gevaarlijk.

Bewerkingen:
Plexiglas kan bijzonder goed bewerkt worden. Belangrijk is hierbij een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Plexiglas Helder 2 mm Voor- en Nadelen

Plexiglas Helder 2 mm heeft als voordeel dat het goedkoop in aanschaf is, goed te gebruiken is voor kleine raampjes voor bijvoorbeeld glasvervanging en minder snel breekt dan glas. Nadelen zijn dat het relatief slap materiaal is en daarom niet voor grotere ruiten kan worden gebruikt. Het is dan aan te raden een dikkere plaat te gebruiken. Tot een 20 a 30 cm is 2 mm prima geschikt. Als de platen vlak komen te liggen is groter niet aan te raden zonder verdere ondersteuning. Ook is Plexiglas Helder 2 mm wat kwetsbaar op de hoeken. Die breken het snelst als het te intensief wordt gebruikt.

Plexiglas Helder 2 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 2,4 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

 

Type Geextrudeerd
Soort Helder
Kleur Helder
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 2050
Dikte (mm) 2

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be