Perspex Helder 4 mm

Perspex Helder 4 mm
€ 49,54 incl. BTW per M²
€ 40,94 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Perspex Helder 4 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Perspex XT (geëxtrudeerd) plaat. Deze plaat is voor verschillende doeleinden goed te gebruiken, zoals glasvervanging, beschermplaat, balkonafscherming etc. Voor warme bewerkingen buigen, laseren en polijsten) adviseren wij gegoten materiaal. U kunt de Perspex Helder 4 mm platen gratis op maat, zonder rest bestellen door hierboven de maten in mm's in te vullen. Wij zagen de platen netjes op maat voor u. Wilt u meer weten over Perspex Helder 4 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Perspex Helder 4 mm:

Perspex Helder 4 mm is een kunststof dat breed kan worden ingezet. Vooral als glasvervanging wordt het veel gebruikt, of als beschermplaat. Het kan middelgrote ramen vervangen qua stevigheid. Ook als stootplaat kan het worden gebruikt om iets te beschermen. Mits het te intensief wordt gebruikt is Polycarbonaat aan te raden aangezien dat praktisch onbreekbaar is. Verder wordt het materiaal gebruikt voor signing of andere reclamedoeleinden. Perspex Helder 4 mm is eveneens goed te bewerken. Of u het wenst te frezen, laseren of boren, het is allemaal mogelijk.

Kenmerken Perspex Helder 4 mm:

Perspex Helder 4 mm kenmerkt zich doordat het namelijk 30x sterker en 50% lichter is dan glas. Ook is Perspex transparant dan gewoon glas door de manier waardoor het geproduceerd wordt. Perspex is dan ook een goede glasvervanger. De platen hebben ook allemaal UV-bscherming. Hierdoor kan Perspex Helder zowel binnen als buiten worden gebruikt. Verder is Perspex stijf materiaal. Het is minder stijf dan glas, maar stijver dan Polycarbonaat. Hierdoor blijven de platen relatief vlak. Wanneer het kapot gaat zal het eerder breken en scheuren. Dit is minder gevaarlijk dan bij glas dat volledig versplintert.

Bewerkingen:
Perspex is een kunststof dat goed bewerkt kan worden. Het is van tevoren wel belangrijk een verschil te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moeten u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Perspex worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Perspex te doen. U kunt zelf ook prima Perspex bewerkingen. Wilt u Perspex gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Perspex Helder 4 mm Voor- en Nadelen

Perspex Helder 4 mm heeft een aantal voordelen. Prijstechnisch is het goedkoop in aanschaf, zeker in vergelijking met glas. Ook is het een goede glasvervanger. Het is makkelijk op maat te zagen en kan iedere ruit vervangen. Daarnaast is het minder breekbaar dan glas. Ook is het goed te bewerken. Perspex Helder 4 mm is behoorlijk taai en ook de hobby klusser kan met deze plaat prima bewerkingen doen zoals boren zagen en frezen zonder dat de plaat kapot gaat. Nadelen zijn dat het materiaal buigzamer is dan glas. Het kan voor middelgrote ruiten worden gebruikt, niet groter, want dan kan het gaan doorhangen. Als staande ruit is het mogelijk tot een 50 a 60 cm. Liggend is 40 a 45 cm de maximum overspanning die hij zonder ondersteuning kan maken, mits hij voldoende steun krijgt op de randen.

Perspex Helder 4 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 4,8 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be