Plexiglas Helder 10 mm

Plexiglas Helder 10 mm
€ 127,42 incl. BTW per M²
€ 105,31 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Plexiglas Helder 10 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas Helder 10 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas Helder 10 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Plexiglas Helder 10 mm:

Plexiglas Helder 10 mm is een heldere kunststof plaat die veel gebruikt wordt voor een aantal toepassingen. Glasvervanging is de meest voorkomende. Verder worden de platen gebruikt in de reclamewereld, beschermplaat, wanden, naambordjes, foto's op plexiglas etc. Helder Plexiglas is sowieso een goede glasvervanger aangezien het goede eigenschappen heeft in vergelijking met glas. Zo is het 30x sterker dan glas en 50% lichter. De 10 mm plaat is sowieso erg sterk en zal niet snel breken of scheuren. Grote ramen maken van Plexiglas helder 10 mm is geen probleem. Het zal niet snel doorhangen.

Kenmerken Plexiglas Helder 10 mm:

Qua eigenschappen is Plexiglas en goede glas vervanger. Het is 30 x sterker en 50% lichter dan glas, maar daarnaast is het ook stukken goedkoper dan glas. Om die reden wordt het materiaal steeds vaker gebruikt. Daarnaast is het materiaal bijzonder transparant. Het is zelfs transparanter dan glas. Het productieproces zorgt voor minder vuil in de plaat waardoor het transparanter is dan glas. Ook hebben de Plexiglas platen UV-bescherming. Binnen of buiten gebruiken maakt dan ook niet uit. De platen zullen dan ook niet snel verkleuren.

Bewerkingen:
Bewerkingen met Plexiglas helder 10 mm is goed te doen. De 10 mm platen zijn erg sterk en taai en zullen niet snel kapot gaan. Zelf zagen of boren is dan ook geen probleem, zelfs voor een klusser met minder ervaring. Om te beginnen is het belangrijk een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen. Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Plexiglas Helder 10 mm Voor- en Nadelen

De 10 mm plaat heeft veel voordelen. Hij is erg taai en sterk, gaat niet snel kapot en blijft erg vlak. Grote ruiten kunnen goed gemaakt worden met Plexiglas Helder 10 mm. De platen zijn zo stijf dat ze niet snel gaan doorhangen. Verder kunnen de platen goed tegen een stootje. Ook zijn bewerkingen goed te doen met een 10 mm plaat. Zagen en boren kan prima. Er zijn niet veel nadelen te noemen aan deze plaat. Polycarbonaat blijft aan te bevelen als het materiaal intensief wordt gebruikt. Polycarbonaat is praktisch onbreekbaar. Overspanningen van een zo'n 100 cm zijn goed te doen met een 10 mm plaat. Rechtop staande platen van 200 cm kan ook prima. Die zullen niet zomaar gaan doorhangen.

Plexiglas Helder 10 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 12 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

 

Type Geextrudeerd
Soort Helder
Kleur Helder
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 2050
Dikte (mm) 10

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be