Polycarbonaat

Polycarbonaat is een van de meest gebruikte kunststoffen die er is. Veel mensen kennen het materiaal vaak onder de merknaam Lexan of Lexaan. Uiteraard zijn er vele merken polycarbonaat op de markt te verkrijgen.

Bij Plexi Kopen hebben wij het merk van Polycasa liggen. Dit is een betrouwbaar A-Merk dat veel op de Belgische markt te verkrijgen is.

Waarom kiezen voor Polycarbonaat?


Voor veel mensen is het de vraag wanneer te kiezen voor polycarbonaat in plaats van Plexiglas. Beide materialen zijn geschikt als glasvervanger. Plexiglas is echter een stijver materiaal. Hierdoor kan het eerder scheuren of breken dan polycarbonaat. Polycarbonaat is iets flexibeler maar wel vele malen sterker en vrijwel onbreekbaar. Polycarbonaat wordt dan ook vaak gebruikt als glasvervanger als de kans bestaat dat het beschadigd kan worden. Hierbij moet u denken aan bushokken, fietsenhokken etc.

Soorten Polycarbonaat


In polycarbonaat kennen we twee soorten platen. Namelijk de massieve platen en de kanaalplaten. De massieve platen lijken op glasplaten. De kanaalplaten worden gebruikt voor serre’s, een uitbouw, lichtstraten, kassen etc.

De massieve polycarbonaat platen zijn van 2 tot en met 10 mm bij ons de website te vinden. Er zijn wel dikkere platen leverbaar, maar daar zitten vaak langere levertijden aan vast.

Polycarbonaat Kanaalplaten


De polycarbonaat kanaalplaten zijn er in verschillende diktes en wanddiktes. Zo zijn er 4, 10, 16, 25 en 32 mm dikke platen te verkrijgen. Hoe dikker de platen, hoe meer wanden ze hebben. De polycarbonaat platen blijven echter altijd bijzonder licht waardoor ze makkelijk te installeren zijn. De polycarbonaat kanaalplaten zijn ook in verschillende lengtes en breedtes te krijgen. De breedte maten zijn 980, 1050, 1250 en 2100 mm. De maximale lengte is 6000 mm. Uiteraard kunt u bij Plexi Kopen de platen op maat bestellen.

Polycarbonaat Kleuren

Polycarbonaat Helder


Polycarbonaat helder of transparant is de meest voorkomende polycarbonaat plaat. De platen worden gemaakt van 1-15 mm dik. De standaard afmeting van zo'n plaat is 3050 x 2050 mm. De platen hebben allemaal UV-bescherming zodat ze prima buiten kunnen worden gebruikt en lang mee gaan zonder dat ze verkleuren. U vindt ons assortiment in polycarbonaat helder hier.

Polycarbonaat Opaal


Polycarbonaat opaal komt regelmatig voor maar is in minder diktes verkrijgbaar. Standaard zijn de platen 3 of 4 mm, maar ook 5 mm is op de markt verkrijgbaar. Dikkere platen kunnen wel gemaakt worden, maar dit is vaak op aanvraag. Er zullen dan grotere aantallen afgenomen moeten worden en de levertijd is langer. U vindt ons assortiment in polycarbonaat opaal hier.

Polycarbonaat Smoke


Polycarbonaat smoke platen worden veel gebruikt als raam in een aantal branches. Denk hierbij aan boten of caravans en campers. Een bootraam / ruit heeft vaak een bruine of grijsachtige smoke kleur. De reden dat er polycarbonaat smoke in komt is omdat de ruiten vaak meer te verduren hebben. Aangezien polycarbonaat bijzonder taai is, is het erg geschikt voor deze toepassingen. Ook zijn de ruiten van boten en caravans vaak enigzins gebogen. Polycarbonaat kan onder spanning in een boog gezet worden zonder dat het scheurt of breekt. Bij Plexi Kopen staan de polycarbonaat smoke platen niet op de website, maar we hebben ze wel op voorraad liggen. U kunt een offerte aanvragen via info@plexikopen.be

Bel ons

Tel: +32(0)33930822

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be