Plexiglas Helder 4 mm

Plexiglas helder 4 mm
€ 49,54 incl. BTW per M²
€ 40,94 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Plexiglas Helder 4 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas Helder 4 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas Helder 4 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Plexiglas Helder 4 mm:

Plexiglas Helder 4 mm is een kunststof dat breed kan worden ingezet. Vooral als glasvervanging wordt het veel gebruikt, of als beschermplaat. Het kan middelgrote ramen vervangen qua stevigheid. Ook als stootplaat kan het worden gebruikt om iets te beschermen. Mits het te intensief wordt gebruikt is Polycarbonaat aan te raden aangezien dat praktisch onbreekbaar is. Verder wordt het materiaal gebruikt voor signing of andere reclamedoeleinden. Plexiglas Helder 4 mm is eveneens goed te bewerken. Of u het wenst te frezen, laseren of boren, het is allemaal mogelijk.

Kenmerken Plexiglas Helder 4 mm:

Plexiglas Helder 4 mm kenmerkt zich doordat het namelijk 30x sterker en 50% lichter is dan glas. Ook is Plexiglas transparant dan gewoon glas door de manier waardoor het geproduceerd wordt. Plexiglas is dan ook een goede glasvervanger. De platen hebben ook allemaal UV-bscherming. Hierdoor kan Plexiglas Helder zowel binnen als buiten worden gebruikt. Verder is Plexiglas stijf materiaal. Het is minder stijf dan glas, maar stijver dan Polycarbonaat. Hierdoor blijven de platen relatief vlak. Wanneer het kapot gaat zal het eerder breken en scheuren. Dit is minder gevaarlijk dan bij glas dat volledig versplintert.

Bewerkingen:
Plexiglas is een kunststof dat goed bewerkt kan worden. Het is van tevoren wel belangrijk een verschil te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moeten u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Plexiglas Helder 4 mm Voor- en Nadelen

Plexiglas Helder 4 mm heeft een aantal voordelen. Prijstechnisch is het goedkoop in aanschaf, zeker in vergelijking met glas. Ook is het een goede glasvervanger. Het is makkelijk op maat te zagen en kan iedere ruit vervangen. Daarnaast is het minder breekbaar dan glas. Ook is het goed te bewerken. Plexiglas Helder 4 mm is behoorlijk taai en ook de hobby klusser kan met deze plaat prima bewerkingen doen zoals boren zagen en frezen zonder dat de plaat kapot gaat. Nadelen zijn dat het materiaal buigzamer is dan glas. Het kan voor middelgrote ruiten worden gebruikt, niet groter, want dan kan het gaan doorhangen. Als staande ruit is het mogelijk tot een 50 a 60 cm. Liggend is 40 a 45 cm de maximum overspanning die hij zonder ondersteuning kan maken, mits hij voldoende steun krijgt op de randen.

Plexiglas Helder 4 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 4,8 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

 

Type Geextrudeerd
Soort Helder
Kleur Helder
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 2050
Dikte (mm) 4

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be