PLEXIGLAS ® Helder 4 mm

Wees de eerste om een review te schrijven

Plexiglas ® Helder 4 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Plexiglas ® XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor alle toepassingen te gebruiken, behalve bij "warme" bewerkingen (buigen, laseren, polijsten). Dan adviseren wij gegoten Plexiglas ® te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u Plexiglas ® Helder 4 mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Plexiglas ® Helder 4 mm? Lees dan hieronder verder.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 42,39

* Verplichte velden

€ 42,39
Details

Toepassingen PLEXIGLAS ® Helder 4 mm:

Plexiglas ® Helder 4 mm is een kunststof dat breed kan worden ingezet. Vooral als glasvervanging wordt het veel gebruikt, of als beschermplaat. Het kan middelgrote ramen vervangen qua stevigheid. Ook als stootplaat kan het worden gebruikt om iets te beschermen. Mits het te intensief wordt gebruikt is Polycarbonaat aan te raden aangezien dat praktisch onbreekbaar is. Verder wordt het materiaal gebruikt voor signing of andere reclamedoeleinden. Plexiglas ® Helder 4 mm is eveneens goed te bewerken. Of u het wenst te frezen, laseren of boren, het is allemaal mogelijk.

Kenmerken PLEXIGLAS ® Helder 4 mm:

Plexiglas ® Helder 4 mm kenmerkt zich doordat het namelijk 30x sterker en 50% lichter is dan glas. Ook is Plexiglas ® transparant dan gewoon glas door de manier waardoor het geproduceerd wordt. Plexiglas ® is dan ook een goede glasvervanger. De platen hebben ook allemaal UV-bscherming. Hierdoor kan Plexiglas ® Helder zowel binnen als buiten worden gebruikt. Verder is Plexiglas ® stijf materiaal. Het is minder stijf dan glas, maar stijver dan Polycarbonaat. Hierdoor blijven de platen relatief vlak. Wanneer het kapot gaat zal het eerder breken en scheuren. Dit is minder gevaarlijk dan bij glas dat volledig versplintert.

Bewerkingen:
Plexiglas ® is een kunststof dat goed bewerkt kan worden. Het is van tevoren wel belangrijk een verschil te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moeten u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Plexiglas ® worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Plexiglas ® te doen. U kunt zelf ook prima Plexiglas ® bewerkingen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

PLEXIGLAS ® Helder 4 mm Voor- en Nadelen

Plexiglas ® Helder 4 mm heeft een aantal voordelen. Prijstechnisch is het goedkoop in aanschaf, zeker in vergelijking met glas. Ook is het een goede glasvervanger. Het is makkelijk op maat te zagen en kan iedere ruit vervangen. Daarnaast is het minder breekbaar dan glas. Ook is het goed te bewerken. Plexiglas ® Helder 4 mm is behoorlijk taai en ook de hobby klusser kan met deze plaat prima bewerkingen doen zoals boren zagen en frezen zonder dat de plaat kapot gaat. Nadelen zijn dat het materiaal buigzamer is dan glas. Het kan voor middelgrote ruiten worden gebruikt, niet groter, want dan kan het gaan doorhangen. Als staande ruit is het mogelijk tot een 50 a 60 cm. Liggend is 40 a 45 cm de maximum overspanning die hij zonder ondersteuning kan maken, mits hij voldoende steun krijgt op de randen.

PLEXIGLAS ® Helder 4 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 4,8 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Overige informatie
Gewicht 10.0000