Perspex GS gegoten Helder 4 mm

Perspex GS gegoten Helder 4 mm
€ 73,64 incl. BTW per M²
€ 60,86 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Perspex GS Helder gegoten 4 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Perspex GS (gegoten) plaat. Deze plaat kunt u voor verschillende toepassingen gebruiken zoals glasvervanging of een beschermplaat, echter zijn ze vooral geschikt voor warme bewerkingen. Als u platen wilt laseren, buigen of polijsten, dan zijn de Perspex gegoten platen zeer geschikt. Als u geen warme bewerkingen wilt doen op de plaat, dan kunt u net zo goed de Perspex XT plaat bestellen. Deze kunt u toepassen voor dezelfde doeleinden en is goedkoper dan de Perspex Gegoten platen. U kunt de Perspex GS Helder gegoten 4 mm platen gratis op maat, zonder rest bestellen door hierboven de maten in mm's in te vullen. Wij zagen de platen netjes op maat voor u. Wilt u meer weten over Perspex GS Helder gegoten 4 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Perspex Helder Gegoten 4 mm:

Perspex Helder Gegoten 4 mm is een kunststof dat breed kan worden ingezet. Vooral als glasvervanging wordt het veel gebruikt, of als beschermplaat. Het kan middelgrote ramen vervangen qua stevigheid. Ook als stootplaat kan het worden gebruikt om iets te beschermen. Mits het te intensief wordt gebruikt is Polycarbonaat aan te raden aangezien dat praktisch onbreekbaar is. Verder wordt het materiaal gebruikt voor signing of andere reclamedoeleinden. Perspex Helder Gegoten 4 mm is eveneens goed te bewerken. Of u het wenst te frezen, laseren of boren, het is allemaal mogelijk.

Kenmerken Perspex Helder Gegoten 4 mm:

Perspex Helder Gegoten 4 mm kenmerkt zich doordat het namelijk 30x sterker en 50% lichter is dan glas. Ook is Perspex transparant dan gewoon glas door de manier waardoor het geproduceerd wordt. Perspex is dan ook een goede glasvervanger. De platen hebben ook allemaal UV-bescherming. Hierdoor kan Perspex Helder Gegoten zowel binnen als buiten worden gebruikt. Verder is Perspex stijf materiaal. Het is minder stijf dan glas, maar stijver dan Polycarbonaat. Hierdoor blijven de platen relatief vlak. Wanneer het kapot gaat zal het eerder breken en scheuren. Dit is minder gevaarlijk dan bij glas dat volledig versplintert.

Bewerkingen:
Perspex kan bijzonder goed bewerkt worden. Belangrijk is hierbij een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
De gegoten platen zijn bijzonder geschikt voor de warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen. U kunt zelf ook prima Perspex bewerken. Wilt u Perspex gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Perspex Helder Gegoten 4 mm Voor- en Nadelen

Perspex Helder Gegoten 4 mm heeft een aantal voordelen. Prijstechnisch is het goedkoop in aanschaf, zeker in vergelijking met glas. Ook is het een goede glasvervanger. Het is makkelijk op maat te zagen en kan iedere ruit vervangen. Daarnaast is het minder breekbaar dan glas. Ook is het goed te bewerken. Perspex Helder Gegoten 4 mm is behoorlijk taai en ook de hobby klusser kan met deze plaat prima bewerkingen doen zoals boren zagen en frezen zonder dat de plaat kapot gaat. Nadelen zijn dat het materiaal buigzamer is dan glas. Het kan voor middelgrote ruiten worden gebruikt, niet groter, want dan kan het gaan doorhangen. Als staande ruit is het mogelijk tot een 50 a 60 cm. Liggend is 40 a 45 cm de maximum overspanning die hij zonder ondersteuning kan maken, mits hij voldoende steun krijgt op de randen.

Perspex Helder Gegoten 4 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 4,8 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be