Perspex Helder 8 mm

Perspex Helder 8 mm
€ 100,38 incl. BTW per M²
€ 82,96 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Perspex Helder 8 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Perspex XT (geëxtrudeerd) plaat. Deze plaat is voor verschillende doeleinden goed te gebruiken, zoals glasvervanging, beschermplaat, balkonafscherming etc. Voor warme bewerkingen buigen, laseren en polijsten) adviseren wij gegoten materiaal. U kunt de Perspex Helder 8 mm platen gratis op maat, zonder rest bestellen door hierboven de maten in mm's in te vullen. Wij zagen de platen netjes op maat voor u. Wilt u meer weten over Perspex Helder 8 mm? Lees dan hieronder v

Toepassingen Perspex Helder 8 mm:

Perspex Helder 8 mm is een heldere kunststof plaat die veel gebruikt wordt voor een aantal toepassingen. Glasvervanging is daarbij een van de voornaamste toepassingen. Toch wordt het ook gebruikt in de reclameindustrie, beschermplaat, wand etc. Transparant Perspex is altijd een goede glasvervanger. Perspex breekt of scheurt sowieso al minder snel dan glas. Zeker de 8 mm plaat. Die is erg sterk, taai en vlak. Grote ramen met een grotere overspanning kunnen met Perspex helder 8 mm zonder dat de plaat gaat doorhangen.

Kenmerken Perspex Helder 8 mm:

Zoals gezegd is Perspex Helder 8 mm een goede glasvervanger. De reden dat mensen en bedrijven dit vaker gaan gebruiken is omdat het materiaal 30x sterker en 50% lichter is dan glas. Ook is het qua prijs voordeliger. Ook is het materiaal bijzonder helder. Het is transparanter dan glas omdat het productieproces schoner is dan glas. Een ander voordeel is dat de platen UV-bescherming hebben. De 8 mm plaat ook. De platen kunnen dan ook binnen en buiten worden gebruikt zonder dat ze gaan verkleuren.

Bewerkingen:
Perspex bewerken is zeker te doen. Zeker met een 8 mm plaat aangezien die sterk en taai is en daarom minder snel stuk gaat. Om te beginnen is het belangrijk een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen. Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Perspex worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Perspex te doen. U kunt zelf ook prima Perspex bewerkingen. Wilt u Perspex gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Perspex Helder 8 mm Voor- en Nadelen

Er zijn veel voordelen aan de 8 mm plaat. Los van de sterkte, taaiheid en hoe vlak de plaat blijft.. Middelgrote tot grote ruiten kunnen gemaakt worden van Perspex Helder 8 mm. De platen blijven namelijk in vele situaties erg vlak en zullen niet snel doorhangen. Verder kan de plaat goed tegen een stootje. Qua bewerkingen is de 8 mm plaat ook geschikt. Zelfs de minder ervaren klusser kan hiermee werken. Zagen en boren zijn geen enkel probleem. Nadelen aan de 8 mm plaat zijn er niet veel. Polycarbonaat blijft bij intensief gebruik altijd aan te bevelen aangezien die platen praktisch onbreekbaar zijn. Overspanningen van een zo'n 80 cm zijn goed te doen met een 8 mm plaat. Rechtop staande platen van 150 cm kan ook prima. Die zullen niet zomaar gaan doorhangen.

Perspex Helder 8 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 9,6 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be