Perspex Helder 3 mm

Perspex Helder 3 mm
€ 37,17 incl. BTW per M²
€ 30,72 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Perspex Helder 3 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Perspex XT (geëxtrudeerd) plaat. Deze plaat is voor verschillende doeleinden goed te gebruiken, zoals glasvervanging, beschermplaat, balkonafscherming etc. Voor warme bewerkingen buigen, laseren en polijsten) adviseren wij gegoten materiaal. U kunt de Perspex Helder 3 mm platen gratis op maat, zonder rest bestellen door hierboven de maten in mm's in te vullen. Wij zagen de platen netjes op maat voor u. Wilt u meer weten over Perspex Helder 3 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Perspex Helder 3 mm:

Perspex Helder 3 mm kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Veelal wordt het gebruikt als glasvervanging van tuinhuisjes of bootramen. Ook naambordjes of signing worden vaak gemaakt van Perspex Helder 3 mm. Het is namelijk bijzonder goed te bewerken en heeft voldoende body. Het breekt beduidend minder snel dan de 2 mm platen.

Kenmerken Perspex Helder 3 mm:

Perspex is namelijk 30x sterker en 50% lichter dan glas. Perspex is ook transparanter dan gewoon glas. Tijdens de productie komt er minder vuil in de plaat waardoor Perspex transparanter is dan glas. Perspex Helder 3 mm en alle andere diktes hebben allemaal UV-bescherming en kunnen daarom zowel binnen als buiten worden gebruikt. Daarnaast is Perspex stijf materiaal dat minder snel breekt dan glas. Hierdoor is het een goede vervanger voor glas.

Bewerkingen:
Perspex is een kunststof dat goed bewerkt kan worden. Het is heel belangrijk om een verschil te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen.
Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Perspex worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Perspex te doen. U kunt zelf ook prima Perspex bewerkingen. Wilt u Perspex gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Perspex Helder 3 mm Voor- en Nadelen

Perspex Helder 3 mm is ten eerste goedkoop in aanschaf. Daarnaast is het een goede glasvervanger voor kleinere raampjes. Dus is er een raam stuk van uw tuinhuis of tussendeur, dan kunt u het hiermee goed vervangen. Qua dikte past het ook vaak in het profiel. Ook is het stijf materiaal en breekt het minder snel dan glas. Nadelen zijn bijvoorbeeld dat het wel kan scheuren of breken. Dus bij intensief gebruik is bijvoorbeeld Polycarbonaat aan te bevelen. Als u een ruit liggend gaat gebruiken dan is de maximale overspanning zo'n 30 a 35 cm, mits de randen uiteraard voldoende ondersteuning krijgen. Grotere platen raden wij niet aan aangezien het dan kan doorhangen.

Perspex Helder 3 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 3,6 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE ALMERE (Nederland)

E-mail: info@plexikopen.be